Nu op beide locaties Shockwave en echografie!

Sinds kort is de apparatuur voor shockwave en echoscopie ook op de locatie Wijngaardenlaan beschikbaar en zijn drie van onze therapeuten gespecialiseerd.

Kolijn Fysiotherapie was de eerste praktijk die deze nieuwe therapie in Voorschoten aanbiedt en heeft inmiddels veel ervaring en een tevreden klantenkring opgebouwd! En voor een nog scherpere diagnose beschikken wij als één van de weinige fysiotherapie praktijken in Voorschoten ook over de apparatuur en kennis van musculoskeletale echografie.

Shockwave therapie is ontstaan vanuit de technologie voor niersteenvergruizing. Deze schokgolfmethode blijkt ook geschikt te zijn voor behandeling van chronische spier- en peesaandoeningen. De therapie heeft een stimulerend effect op botgenezing en werkt helend bij chronische peesontstekingen. Verhardingen in de pezen worden minder, kalkafzettingen verdwijnen meestal helemaal, waardoor er weer ruimte ontstaat en de doorbloeding in de pees verbeterd.

Echografie is een moderne techniek die gebruik maakt van geluidsgolven die zich door het lichaam verplaatsen en op grensvlakken tussen zachtere en hardere structuren reflecteren. Dit geeft voor de fysiotherapeut, als aanvulling op het onderzoek, een digitaal beeld van bijvoorbeeld botten, spieren en pezen. Eventuele afwijkingen ervan worden zichtbaar gemaakt op een beeldscherm zodat een nog scherpere diagnose kan worden gesteld. Daarnaast is het mogelijk het verloop van de therapie zichtbaar te maken en dit werkt weer motiverend voor u! Eventueel kunnen wij de rapportage van onze bevindingen delen met uw behandelend arts.

Voor vragen over shockwave of een afspraak, kunt u gebruik maken van ons contactformulier of bellen met de praktijk:  071-5428999

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?