Ademhaling-en Ontspannen

Ademhalen -en ontspannen

Heeft u het gevoel voortdurend onder spanning te staan?

Heeft u vaak last van slapeloosheid?

Of heeft u regelmatig spierpijn in uw nek of schouders?

Voelt u zich vaak zonder directe aanleiding nerveus?

Heeft u last van hyperventilatie?

Voelt u zich angstig en onzeker?

 

 

Dan is het individuele programma ademhaling-en ontspanning geschikt voor u!

Iedereen voelt zich wel eens gespannen. Meestal is dit een normale reactie van het lichaam om in een bepaalde situatie een goede prestatie te kunnen leveren. Maar teveel spanning kan juist verlammend werken. Het natuurlijk evenwicht tussen spanning en ontspanning is dan ontregeld en dat kan leiden tot allerlei lichamelijke en psychische klachten. Hierbij valt te denken aan spierpijn, hoofdpijn, slapeloosheid en hyperventilatie, maar ook aan hartkloppingen, maagpijn, concentratiestoornis en snel geïrriteerdheid raken. Angst en onzekerheid zorgen voor meer spanningen waardoor de klachten weer verergeren en u raakt in een vicieuze cirkel!

Door middel van ontspanningsoefeningen kunt u zich bewust worden van het verschil in lichamelijke spanning en ontspanning. U leert met de therapeut de spanning te controleren en te verminderen tijdens verschillende situaties. Met ademhalingstherapie proberen we u bewuster te maken van uw manier van ademhalen. Er wordt uitleg gegeven over de ademhaling en over het ontstaan van de klachten. Door middel van praktische oefeningen, die gemakkelijk toegepast kunnen worden in het dagelijks leven, wordt u zich bewust van uw ademhaling. Hierdoor zal de ademtechniek verbeteren, kunt u zich beter ontspannen en worden stressvolle situaties beter beheersbaar.

Het kan zijn dat door een achterliggende problematiek (bijvoorbeeld psychische problemen of onverwerkt verdriet) ademhalings- en ontspanningstherapie niet leidt tot een goed resultaat. Psychologische hulp kan dan een oplossing bieden. Het is niet de bedoeling dat de fysiotherapeut het werk van begeleiders op het psychologische vlak overneemt. Het werk in onze praktijk richt zich tijdens de ontspanningstherapie vooral op het lichamelijke aspect van de spanning. Het beweegprogramma wordt individueel gegeven en na verloop van tijd  kunt u uw eigen oefeningen doen voor een langdurig resultaat.

Kosten en vergoedingen

Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en aanvullende zorgpakket of de intake en de therapie geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden. U kunt contact opnemen met ons of met uw verzekeraar om na te gaan welke vergoeding voor u van toepassing is.

Maak nu een afspraak

Via ons contactformulier of telefonisch via 071 – 542 8 999

Wij onderscheiden ons door een vriendelijke sfeer, betrokkenheid, zorg én vakkennis op het hoogste niveau!

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?