Ademhalings-en ontspanningstherapie

 

Hebt u het gevoel voortdurend onder spanning te staan? 

vaak last van slapeloosheid? 

regelmatig spierpijn in uw nek of schouders? 

voelt u zich vaak zonder directe aanleiding nerveus? 

of hebt u last van hyperventilatie?

piekert u veel? 

heeft u regelmatig hoofdpijn?

 

Dan is onze Ademhalings en Ontspanningstherapie wellicht geschikt voor u!

Iedereen voelt zich wel eens gespannen. Meestal is dit een normale reactie van het lichaam. Maar te veel spanning kan verlammend werken. Het natuurlijk evenwicht tussen spanning en ontspanning is dan ontregeld. Dit kan leiden tot lichamelijke en psychische klachten. Hierbij valt te denken aan spierpijn, hoofdpijn, slapeloosheid en hyperventilatie. Maar ook aan hartkloppingen, maagpijn, concentratiestoornis en snel geïrriteerdheid raken. Angst en onzekerheid zorgen voor meer gespannenheid, waardoor de klachten weer verergeren: een vicieuze cirkel.

Ademhalingstherapie

Ademhalingstherapie betekent dat we u bewuster proberen te maken van uw manier van ademhalen. Er wordt uitleg gegeven over de ademhaling en over het ontstaan van de klachten. Door middel van praktische oefeningen, die gemakkelijk toegepast kunnen worden in het dagelijks leven, wordt u zich bewust van uw ademhaling. Hierdoor zal de ademtechniek verbeteren, kunt u zich beter ontspannen en worden stressvolle situaties beter beheersbaar.

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen zijn erop gericht de balans in het lichaam te herstellen. Door diverse technieken en bewuste spierontspanningsoefening leert u zich goed te ontspannen.

Het kan zijn dat door een achterliggende oorzaak (psychische problemen, onverwerkt verdriet) de therapie niet tot een goed resultaat leidt. Psychologische hulp kan dan een oplossing bieden. Het is niet de bedoeling dat de fysiotherapeut het werk van begeleiders op het psychologische vlak overneemt. Het werk in onze praktijk richt zich tijdens de ontspanningstherapie vooral op het lichamelijke aspect van de spanning.

Het programma wordt individueel gegeven en na verloop van tijd kunt u uw eigen oefeningen doen voor een langdurig resultaat.

Kosten en vergoedingen

Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en aanvullende zorgpakket of de intake en de therapie geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden. Wij adviseren u contact op te nemen met uw verzekeraar om na te gaan welke vergoeding voor u van toepassing is.

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?