Diabetes

Diabetes Oefentherapie bij Kolijn Fysiotherapie

Heeft u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden?

Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant?

Heeft u (de neiging tot) overgewicht?

Wilt u een betere conditie en actievere leefstijl?

Zou u graag meer gaan bewegen, maar voelt u zich wat onzeker?

 

 

Dan is onze diabetes oefentherapie voor diabetes mellitus II patiënten geschikt voor u!

Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op overgewicht, hart- en vaatziekten en andere veel voorkomende aandoeningen. Kolijn Fysiotherapie biedt medische trainings-of oefentherapie voor diabetici onder leiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut. Tijdens de oefentherapie begeleidt uw fysiotherapeut u op een verantwoorde manier stap voor stap naar een actievere leefstijl.

We starten altijd met een intakegesprek waarin een aantal metingen worden afgenomen (o.a. bloeddruk, hartfrequentie, gewicht, buikomvang en conditie). Blessures, overige lichamelijke klachten en ook enkele risicofactoren (bv hoge bloeddruk) komen aan de orde. Tijdens de intake gaan we ook met u even de oefenzaal in om een korte introductie te geven van de apparaten en oefenmaterialen die u gaat gebruiken bij het trainen.

Programma op maat

Aan de hand van uw klachten en hulpvraag wordt een beweegprogramma op maat gemaakt, waardoor u weer plezier krijgt in bewegen en vertrouwen in uw lichaam. Tevens zal met u een vaste tijd en dag worden afgesproken dat u komt trainen. Het diabetes oefenprogramma is het meest effectief wanneer u gedurende 12 weken, 2 keer per week een uur traint. Na 6 weken vindt een tussen-evaluatie plaats en na 12 weken kunt u uw eigen sportbeoefening weer oppakken of kunt u doorstromen naar onze algemene oefentherapie groepen. Dit zijn groepjes van maximaal 3 personen, zodat tijdens de training de fysiotherapeut u voldoende individuele aandacht kan geven en metingen van o.a. uw bloeddruk en hartslag tijdens inspanning kan verrichten. In de praktijk is een AED defibrillator aanwezig. Uw persoonlijke eigendommen kunt u opbergen in een afsluitbaar kastje. Wij adviseren u gemakkelijke kleding en (sport)schoenen te dragen.

Kosten en vergoedingen

Tegenwoordig worden niet alle chronische aandoeningen vergoed uit de basisverzekering. Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en aanvullende zorgpakket of de intake en de training geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden. Wij adviseren u contact op te nemen met ons, of met uw verzekeraar, om na te gaan welke vergoeding voor u van toepassing is.

Maak nu een afspraak

Via ons contactformulier of telefonisch via 071 – 542 8 999

Wij onderscheiden ons door een vriendelijke sfeer, betrokkenheid, zorg én vakkennis op het hoogste niveau!

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?