Armklachten

elderly woman suffering from pain hand arthritis old person senior woman female suffering from pain home scaled

Image by stefamerpik on Freepik

 

Armklachten kunnen verschillen van lichte ongemakken tot aanzienlijke beperkingen die het dagelijks leven moeilijker maken. Verschillende aandoeningen kunnen leiden tot armklachten, waaronder frozen shoulder, RSI (Repetitive Strain Injury), golfarm en sportblessures.

Een frozen shoulder, ook wel adhesieve capsulitis genoemd, is een aandoening waarbij het schoudergewricht stijf wordt en pijnlijk beweegt. De symptomen ontwikkelen zich geleidelijk en kunnen het uitvoeren van dagelijkse taken zoals aankleden, haren kammen en reiken naar hogere planken bemoeilijken.

RSI, een veelvoorkomend probleem bij mensen die herhaalde bewegingen uitvoeren, zoals typen of herhaaldelijk tillen, kan resulteren in pijn, gevoelloosheid en tintelingen in de armen en handen. Ergonomische aanpassingen en regelmatige pauzes kunnen helpen bij het voorkomen en behandelen van deze aandoening.

Een golfarm, ook wel bekend als mediale epicondylitis, is een overbelasting letsel dat pijn veroorzaakt aan de binnenkant van de elleboog. Dit treft vaak mensen die herhaaldelijk de spieren van de onderarm aanspannen, zoals bij golfen, maar kan ook voorkomen bij andere activiteiten. Rust, fysiotherapie en het vermijden van overmatige belasting kunnen bijdragen aan het herstelproces.

Sportblessures aan de armen zijn een veelvoorkomend verschijnsel bij atleten en actieve mensen. Deze blessures kunnen variëren van verstuikingen en verrekkingen tot meer ernstige problemen zoals breuken en peesletsels. Onjuiste techniek, overbelasting en onvoldoende opwarming zijn enkele oorzaken van dergelijke blessures. Het is van essentieel belang om voldoende rust te nemen, fysiotherapie te volgen en geleidelijk terug te keren naar lichamelijke activiteit voor een succesvol herstel.

Het voorkomen van armklachten vereist aandacht voor ergonomie, juiste lichaamshouding en het vermijden van overbelasting. Bij aanhoudende klachten is het raadzaam om medisch advies in te winnen. Een tijdige diagnose en passende behandeling kunnen bijdragen aan het verminderen van pijn, het herstel van mobiliteit en een verbeterde levenskwaliteit.

Bij Kolijn Fysio begrijpen we hoe vervelend armklachten kunnen zijn, of het nu gaat om een frozen shoulder, RSI, een golfarm of sportblessures. Daarom bieden wij een uitgebreid scala aan gespecialiseerde behandelingen om je te helpen weer volop van het leven te genieten.

Onze shockwave therapie is een moderne en effectieve benadering om pijn en stijfheid te verminderen. Met behulp van geavanceerde technologie richten we geconcentreerde schokgolven op de getroffen gebieden, die de doorbloeding stimuleren, ontstekingen verminderen en het herstelproces versnellen. Deze niet-invasieve behandeling is bijzonder effectief gebleken bij een golfarm en sportblessures, waardoor patiënten sneller hun bewegingsvrijheid terugkrijgen.

Onze sport- en revalidatietherapie is gericht op het herstellen van je kracht, flexibiliteit en algehele conditie. Onze deskundige therapeuten werken nauw met je samen om een op maat gemaakt programma te ontwikkelen dat past bij jouw specifieke situatie en doelen. Of je nu een fanatieke sporter bent of gewoon actief wilt blijven, onze therapie kan je helpen om op een gezonde en veilige manier weer aan de slag te gaan.

Triggerpoint therapie is een gerichte benadering om spierspanning en -pijn te verminderen. Onze therapeuten passen specifieke druktechnieken toe op knopen in de spieren, zogenaamde triggerpoints, om de spanning te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. Deze therapie is bijzonder effectief gebleken bij RSI en golfarm, waarbij vaak gespannen spieren betrokken zijn.

Bij Kolijn Fysio staat jouw welzijn voorop. Onze ervaren therapeuten zijn toegewijd aan het bieden van persoonlijke zorg en aandacht om je te helpen herstellen en je optimale gezondheid te bereiken. Of het nu gaat om shockwave therapie, sport- en revalidatietherapie of triggerpoint therapie, wij streven ernaar om jouw reis naar herstel zo comfortabel en effectief mogelijk te maken. Samen werken we aan het verlichten van je klachten en het herwinnen van je levenskwaliteit.