Percutane Elektrolyse

Wat is Percutane elektrolyse?

Percutane elektrolyse is een innovatieve behandelvorm voor de behandeling van (chronische) peesletsels, die sinds kort beschikbaar is bij Kolijn Fysiotherapie & Shockwave praktijk!

Hoe werkt het? Eerst onderzoekt de fysiotherapeut uw klachten. De peesaandoening en de exacte behandel locatie in de pees wordt met echografie in beeld gebracht. Gedurende enkele behandelsessies wordt onder echogeleiding een hele dunne naald in het aangedane weefsel gebracht, precies op de juiste plek. Door het elektrolyse apparaat wordt via de naald zwakke elektrische stroom toegediend. Dit verbetert de doorbloeding en zet lichamelijke processen in gang die aanzetten tot weefselherstel in de pees. De behandeling duurt kort en is vrijwel pijnloos. Meestal zijn enkele behandelingen al voldoende voor een positief resultaat!

Het is belangrijk om te weten dat percutane elektrolyse onderdeel is van een totaalbehandeling van peesklachten. Percutane elektrolyse lost niet alle peesproblemen direct op. In combinatie met adviezen van de fysiotherapeut en een uitgekiend oefenprogramma past de pees zich aan bij een toenemende belasting en kan de behandeling succesvol worden afgerond.

Voordelen

  • Alleen het aangedane weefsel wordt behandeld;
  • Zeer effectief bij (chronische) peesklachten;
  • Te gebruiken in combinatie met andere therapieën;
  • Korte behandeling en behandelreeksen, snel resultaat;
  • Over het algemeen niet pijnlijk, de patiënt ervaart hoogstens enig ongemak;

Veelvoorkomende peesaandoeningen

Pezen vormen de verbinding tussen spieren en botten en zijn overal in het lichaam te vinden. Peesaandoeningen komen echter het vaakst voor in:

  • Schouders: peesaandoeningen aan de spiergroepen in de schouder;
  • Ellebogen: bijvoorbeeld een tenniselleboog of een golferselleboog;
  • Knieën: een jumpers knee en een runners knee zijn veelvoorkomende peesaandoeningen van de knie;
  • Onderbeen/voet: een blessure aan de achillespees of de peesplaat onder de hiel;

De kosten

Percutane elektrolyse is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en de kosten vallen, indien u aanvullend verzekerd bent, onder uw aanvullende zorgverzekering.  U heeft u geen verwijsbrief van de huisarts nodig voor fysiotherapie.

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?