Hart-vaat-long

img Hart ong vaat oefenprogramma

Heeft u een hart-of vaataandoening?

Of een hartoperatie ondergaan?

Heeft u COPD?

Of krijgt u het benauwd van beweging?

Bent u na behandeling in het ziekenhuis niet verwezen voor revalidatie, maar heeft u wel behoefte aan begeleiding om uw conditie te verbeteren?

Merkt u dat uw conditie nog niet optimaal is?

Mist u nog het vertrouwen om zelfstandig sportief te gaan bewegen?

 

Dan is ons oefenprogramma voor hart-, vaat-, en long(COPD) patiënten geschikt voor u!

Kolijn Fysiotherapie biedt oefentprogramma’s onder leiding van een in hart- en vaatziekten en COPD gespecialiseerde fysiotherapeut. U leert onder professionele begeleiding zelfstandig en op een veilige manier bewegen. Tijdens het programma begeleidt uw fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl. We starten met een intake gesprek waarin een aantal metingen wordt afgenomen (o.a. bloeddruk, hartfrequentie, gewicht, buikomvang en conditie). Blessures, overige lichamelijke klachten en ook enkele risicofactoren (bv hoge bloeddruk) komen aan de orde. Tijdens de intake gaan we ook even de oefenzaal in om een korte introductie te geven van de apparaten en oefenmaterialen die u gaat gebruiken bij het trainen.

Aan de hand van uw klachten en hulpvraag wordt een beweegprogramma op maat gemaakt. Het doel is weer plezier in bewegen en vertrouwen in uw eigen lichaam te ontwikkelen. We spreken met u een vaste tijd en dag af waarop u komt trainen. Na één of meerdere keren individuele begeleiding gaat u deelnemen in de hart-long-vaat- trainingsgroep. Het oefenprogramma is het meest effectief wanneer u gedurende 12 weken, 2 keer per week een uur traint. Na 6 weken vindt een tussenevaluatie plaats en na 12 weken kunt u doorstromen naar onze beweeggroep. Dit is een groepje van maximaal 3personen, zodat tijdens de training de fysiotherapeut u voldoende individuele aandacht kan geven en metingen van o.a. uw bloeddruk en hartslag tijdens inspanning kan verrichten. In de praktijk is een AED defibrillator aanwezig.

Uw persoonlijke eigendommen kunt u opbergen in een afsluitbaar kastje. Wij adviseren u gemakkelijke kleding en (sport)schoenen te dragen.

VHVL

Kolijn Fysiotherapie is aangesloten bij de VHVL, de Vereniging voor Hart-, Vaat- en Longaandoeningen. De VHVL is de erkende vereniging voor fysiotherapeuten die werkzaam zijn in het domein van de hart-, vaat- en longfysiotherapie. De hart-, vaat- en longfysiotherapeuten werken nauw met elkaar samen, maar ook met artsen en verpleegkundigen en hebben kennis van elkaars vakgebied. Rosalie Verlint-Kolijn heeft een jarenlange ervaring met de begeleiding van hart- en COPD patiënten bij het Rijnlands Revalidatiecentrum.

Wij onderscheiden ons door een vriendelijke sfeer, betrokkenheid, zorg én vakkennis op het hoogste niveau!

Kosten en vergoedingen

Tegenwoordig worden veel chronische aandoeningen niet meer vergoed uit de basisverzekering. Het is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en aanvullende zorgpakket of de intake en de training geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen worden. Wij adviseren u contact op te nemen met ons, of met uw verzekeraar, om na te gaan welke vergoeding voor u van toepassing is.

Maak nu een afspraak

Via ons contactformulier of telefonisch via 071 – 542 8 999

Komt u samen met ons werken aan een gezond herstel?