Sport-en post-operatieve revalidatie

Sport en (post operatieve) revalidatie therapie

Sport-en revalidatie therapie is één van de speerpunten van onze praktijk. Na ziekte, een operatie of een (sport) blessure helpen wij u weer zo snel mogelijk op uw oude niveau te komen. Onze therapeuten ontwikkelen samen met u een programma op maat waarmee u gericht kunt revalideren.

De therapie

Het doel van de therapie is ervoor te zorgen dat u weer zo snel mogelijk op uw oude niveau kunt bewegen. En uw lichamelijke conditie behoudt en/of weer snel aan het werk kan gaan. En voor sporters: dat u weer snel en pijnvrij uw favoriete sport kan beoefenen!

Zowel bij post-operatieve training of (sport)blessures aan de knie, enkel, pols, elleboog, rug of schouder die moeten herstellen: wij behandelen op maat. Ook als het erom gaat juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Na de intake maken we samen met u een passend oefenschema, zodat u snel weer fit bent. En pijnvrij kunt bewegen zoals u dat wilt! Bij sporters zullen we ook werken aan het verhogen van het belastbaarheidsniveau opdat voorkomen kan worden dat de problemen opnieuw optreden. Alle resultaten van de revalidatie worden nauwkeurig gevolgd en vastgelegd. Hiermee kunnen we ook desgewenst de behandelend (sport)arts of specialist nauwkeurig informeren. Echobeelden van spieren, botten en pezen kunnen eventueel ook worden gedeeld met de behandelend arts.

Kwaliteit

Kolijn Fysiotherapie is aangesloten bij het Rijnland Heup Knie en Prothesiologie netwerk.  Het Rijnland Heup Knie Netwerk is een samenwerking van de maatschap orthopedie van het Alrijne Ziekenhuis en ongeveer vijftig fysiotherapiepraktijken in de regio. Dit netwerk zorgt voor eenduidige en kwalitatieve zorg bij patiënten na een gewricht vervangende operatie van heup of knie. Het doel hiervan is om gezamenlijk een optimaal herstel te behalen.

Oefenzaal

In onze oefenzaal maken wij gebruik van moderne apparatuur van Life Fitness opdat u, met individuele begeleiding door de fysiotherapeut, uw oefenschema optimaal in kan zetten en rustig kunt trainen.

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?