Visie

Onze visie op fysiotherapie is simpel: “Wij helpen u snel weer goed en pijnvrij bewegen!”

Bewegingen en activiteiten worden voortdurend uitgevoerd en meestal zonder dat we daarbij nadenken. Opstaan, lopen, tillen, bukken, springen, buigen en dat alles elke dag weer! Maar soms gaan deze bewegingen opeens niet meer vanzelf en worden ze pijnlijk…. Sportbeoefening, ziekte, een ongeluk, een verkeerde beweging of gewoon ouder worden kunnen problemen met bewegen en/of acute of chronische pijn veroorzaken. Het complex geheel van botten, gewrichten, spieren, pezen, zenuwen en bloedvaten is verstoord. Dan is het tijd voor een bezoek aan de fysiotherapeuten van Kolijn Fysiotherapie in Voorschoten!

 Rosalie

” In onze kleine praktijk in het centrum van Voorschoten met jonge, enthousiaste medewerkers onderscheiden we ons door een vriendelijke sfeer, persoonlijke betrokkenheid, uitstekende zorg én vakkennis op het hoogste niveau! Patiënten beoordelen onze kwaliteit met het cijfer 9 en daar zijn we trots op!”

Rosalie Kolijn Msc.

 

Moderne therapieën en oefenprogramma’s

De fysiotherapeuten van Kolijn Fysiotherapie in Voorschoten verhelpen of verminderen uw problemen met bewegen met behulp van de modernste therapieën en oefenprogramma’s zodat u snel weer pijnvrij in beweging bent. Behandeling vindt plaats met of zonder verwijzing van een arts.

Echografie en Shockwave

Kolijn Fysiotherapie beschikt als enige praktijk in Voorschoten over innovatieve technologieën en expertise, zoals echografie en shockwave therapie. Echografie geeft uw fysiotherapeut een scherper beeld van botten, spieren en pezen. Met echografie, in combinatie met het fysiotherapeutisch onderzoek, is snel een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk. Shockwave is een revolutionaire behandelmethode voor een groot aantal chronische klachten zoals hielspoor, tenniselleboog, achillespees letsel, schouder-en polsklachten. Als traditionele behandelmethodes onvoldoende resultaat bieden, is shockwave veelal effectiever. In sommige gevallen kan zelfs een operatie worden voorkomen. Kolijn Fysiotherapie is de eerste praktijk in Voorschoten die deze nieuwe shockwave therapie aanbiedt.

Kwaliteit

Kolijn Fysiotherapie voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van het Keurmerk Fysiotherapie. Praktijken die hierbij zijn aangesloten werken voortdurend samen aan het verder verbeteren van fysiotherapeutische behandelingen. Daarnaast zijn de therapeuten van Kolijn Fysiotherapie aangesloten bij verschillende organisaties, o.a. het Rijnland Heup Knienetwerk, ClaudicatioNet, de Nederlandse vereniging voor Manuele therapie, de Vereniging voor Hart-,Vaat-, en Longaandoeningen, de Nederlandse Vereniging voor Musculoskeletale Shockwave Therapie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en het BIG kwaliteitsregister voor fysiotherapeuten.

Om de kwaliteit van zorg voor patiënten te optimaliseren en hoog te houden werkt Kolijn Fysiotherapie samen met de diverse disciplines in de regio o.a. huisartsen, praktijkondersteuners, thuiszorgmedewerkers, medisch specialisten (o.a.cardiologen) en sportartsen van het Alrijne ziekenhuis en het Medisch Centrum Haaglanden. Maar ook met personal trainers, diëtisten, orthopedagogen, met sportmasseurs en met podotherapeuten. Door een gestructureerde aanpak en verwijsafspraken in de samenwerking bieden wij optimale kwaliteit van zorg. Klik hier als u meer wilt lezen over onze kwaliteit.

Oefenzaal

In onze visie is training vaak een belangrijk onderdeel van een succesvolle behandeling of revalidatie. In de nieuwe praktijkruimte in het Gezondheidscentrum Professor van de Waalslaan 25 in Voorschoten (naast de praktijk van Dr. Gerts, Beter Fit en thuiszorgorganisatie Marente) beschikken we over een moderne oefenzaal met gloednieuwe training-apparatuur van Life Fitness.

Patiënt ervaringsonderzoek: een 9 voor kwaliteit!

Uit het Qualiview patiënt onderzoek blijkt dat patiënten die deelnemen aan deze enquête, de praktijk gemiddeld het cijfer 9 geven voor kwaliteit! Maar liefst 75% van de patiënten beveelt de praktijk aan bij vrienden en kennissen! Uiteraard zijn we enorm trots op dit prachtige resultaat en stimuleert het ons op de ingeslagen weg verder te gaan!Qualiview rating

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?