Medical taping

Medical taping

Het uitgangspunt van medical taping is de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam. Deze techniek berust op het principe dat uw spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook essentieel zijn voor de juiste werking van bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en uw lichaamstemperatuur.

Als uw spieren niet goed functioneren kan dat aanleiding tot allerlei klachten en aandoeningen geven. Het zelf herstellend vermogen van het lichaam wordt echter gestimuleerd wanneer deze – niet optimaal functionerende –  spieren ondersteund worden met speciale elastische tape. Door het aanbrengen van de elastische tape wordt, in combinatie met de elasticiteit van de eigen huid, een soort “liftend” effect van de huid tot stand gebracht. Dit zorgt voor verlichting bij zwelling, een betere bloedcirculatie en
 verbeterde afvoer van afvalstoffen. Bij tal van klachten kan dit verlichting geven, bijvoorbeeld bij knie artrose of andere knieklachten, schouderklachten, sportblessures, armklachten, beenklachten, etcetera!

Daarnaast wordt door het aanbrengen van deze elastische tape uw spierfunctie ondersteund zonder uw bewegingen te beperken, opdat uw mobiliteit verbetert en u dus sneller zult herstellen. De tape kan gedurende langere periodes gedragen worden. Tijdens uw dagelijkse activiteiten, het werk of het sporten werkt de tape dus voortdurend aan uw herstel!

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?