Kosten en vergoeding

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw klacht en uw zorgverzekering worden de kosten van uw behandeling geheel, gedeeltelijk of niet vergoed. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, krijgt u een aantal behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed. De hoogte van de vergoedingen en het aantal behandelingen is afhankelijk van uw polis en/of welk aanvullend pakket u heeft gekozen.

Het eigen risico wordt niet aangesproken voor deze fysiotherapiebehandelingen uit uw aanvullende pakket.

Voorkom verassingen

Komt u er niet uit? Neem voor uw behandeling start, contact op uw zorgverzekeraar om na te gaan of uw fysiotherapie, manuale therapie, oefenprogramma’s of de behandeling van chronische aandoeningen worden vergoed.

Bij het eerste contact met onze fysiotherapeut geeft u duidelijk aan bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent en wat uw aanvullende verzekering aan behandelingen vergoed. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk! Ook dient u een geldig legitimatiebewijs mee te nemen omdat wij uw gegevens moeten controleren en invoeren.

Voor algemene informatie kunt u kijken op www.fysiotherapievergoeding.nl of bij Independer voor een overzicht van alle zorgverzekeraars waarmee wij een contract hebben.

Tenslotte wijzen wij u op onze Algemene voorwaarden en gedragregels die van toepassing zijn op onze diensten. Wij adviseren u hiervan kennis te nemen voordat uw behandeling aanvangt.

Wanneer ontvangt u een factuur?

Als u in onze praktijk behandeld bent heeft u een betaalverplichting naar de praktijk. Indien u aanvullend verzekerd bent gaan de rekeningen direct naar uw zorgverzekeraar. Indien u geen recht op vergoeding heeft, krijgt u een rekening van de praktijk.

U bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het aantal ‘nog te vergoeden behandelingen’. Gaat u over het maximum aantal vergoedingen heen, dan ontvangt u van Kolijn Fysiotherapie of van uw zorgverzekeraar een rekening. Klik hier voor onze tarieven.

Afzeggen of verplaatsen afspraak

Afspraken die uiterlijk 24 uur van te voren telefonisch zijn afgezegd of zijn verplaatst, worden niet in rekening gebracht. U kunt ook buiten onze openingstijden en in het weekend afspraken afzeggen door een voice-mailbericht in te spreken. Bij het niet of niet tijdig afzeggen van de afspraak (minimaal 24 uur van tevoren) zijn wij genoodzaakt de kosten van de gereserveerde tijd bij u in rekening te brengen. U ontvangt in dat geval een particuliere nota met het tarief voor een niet tijdig geannuleerde afspraak.

Chronische aandoeningen

Een aantal aandoeningen valt onder de chronische fysiotherapie lijst van Minister Borst. Bij deze zogenaamde chronische vergoeding fysiotherapie, dient u de eerste twintig behandelingen zelf te betalen en daarna krijgt u fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden een deel van deze (en soms alle) twintig behandelingen. De kosten van deze zorg uit de basisverzekering worden wel eerst verrekend met uw (openstaand saldo van het) eigen risico.

Kinderen onder de 18 jaar krijgen de eerste achttien behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Vervolgens kunnen de daaropvolgende behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed worden, wanneer u deze heeft afgesloten.

Manuele therapie

Het tarief van een behandeling manuele therapie is hoger dan het tarief voor fysiotherapie. Zorgverzekeraars vergoeden dan ook maar een beperkt aantal behandelingen per jaar (veelal zes tot negen maal). Informeer voorafgaand goed bij uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen voor manuele therapie u vergoed krijgt. Dit is soms een ander aantal dan uw vergoeding voor fysiotherapie.

Vergoeding Post Covid 19 therapie uit het basispakket

Voor alle voorwaarden voor vergoeding van deze therapie: klik hier

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?