Kosten en vergoeding

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Afhankelijk van uw klacht en uw zorgverzekering worden de kosten van uw behandeling geheel, gedeeltelijk of niet vergoed. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, krijgt u een aantal behandelingen fysiotherapie per jaar vergoed. De hoogte van de vergoedingen en het aantal behandelingen is afhankelijk van uw polis en/of welk aanvullend pakket u heeft gekozen.

Het eigen risico wordt niet aangesproken voor deze fysiotherapiebehandelingen uit uw aanvullende pakket.

Komt u er niet uit?

Komt u er niet uit? Neem dan even telefonisch contact op met de praktijk: 071 – 5428 999 of via de website met ons contactformulier. Dan zoeken wij het voor u uit zodat u zich geen zorgen hoeft te maken!

Chronische aandoeningen

Een aantal aandoeningen valt onder de chronische fysiotherapie lijst van Minister Borst. Bij deze zogenaamde chronische vergoeding fysiotherapie, dient u de eerste twintig behandelingen zelf te betalen en daarna krijgt u fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden een deel van deze (en soms alle) twintig behandelingen. De kosten van deze zorg uit de basisverzekering worden wel eerst verrekend met uw (openstaand saldo van het) eigen risico.

Kinderen onder de 18 jaar krijgen de eerste achttien behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Vervolgens kunnen de daaropvolgende behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed worden, wanneer u deze heeft afgesloten.

Voorkom verassingen

Wij adviseren u bij het eerste contact met onze fysiotherapeut duidelijk aan te geven bij welke zorgverzekeraar u verzekerd bent en wat uw aanvullende verzekering aan behandelingen vergoed. U bent hiervoor zelf verantwoordelijk! Zoek het van tevoren goed uit, zodat u niet voor onverwachte rekeningen komt te staan. Ook kunt u voor algemene informatie kijken op de website: www.fysiotherapievergoeding.nl of bij Independer voor een overzicht van alle zorgverzekeraars waarmee wij een contract hebben. Komt u hier niet uit, dan kunt u ook bij ons informeren. Houdt u hiervoor uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Wanneer ontvangt u een factuur?

Als u in onze praktijk behandeld bent heeft u een betaalverplichting naar de praktijk. Indien u aanvullend verzekerd bent gaan de rekeningen direct naar uw zorgverzekeraar.

U bent zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van het aantal ‘nog te vergoeden behandelingen’. Gaat u over het maximum aantal vergoedingen heen, dan ontvangt u van Kolijn Fysiotherapie of van uw zorgverzekeraar een factuur. Klik hier voor onze tarieven.

Afspraken die uiterlijk 24 uur van te voren zijn afgezegd of zijn verplaatst, worden niet in rekening gebracht. Afspraken die bij verhindering op dezelfde dag kunnen worden ingehaald worden niet in rekening gebracht. Bij het niet of niet tijdig afzeggen van de afspraak (minimaal 24 uur van tevoren) hebben wij de mogelijkheid kosten bij u in rekening te brengen. U ontvangt in dat geval een particuliere nota met het tarief voor een niet tijdig geannuleerde afspraak (€ 31,00).

Nota’s dienen binnen 14 dagen na de factuurdatum te worden betaald. Bij achterstallige betalingen heeft Kolijn Fysiotherapie de mogelijkheid om een incassobureau in te schakelen en de kosten bij u in rekening te brengen.

Let op!

Het tarief van een behandeling manuele therapie is hoger dan het tarief voor fysiotherapie. Zorgverzekeraars vergoeden dan ook maar een beperkt aantal behandelingen per jaar (veelal zes tot negen maal). Informeer voorafgaand goed bij uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen voor manuele therapie u vergoed krijgt. Let op: dit is een ander aantal dan uw vergoeding voor fysiotherapie!

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?