Afspraak fysiotherapie

Meest gestelde vragen

Voor het maken of verzetten van afspraken kunt u tijdens openingsuren 071-5428999 bellen of via de website een afspraak maken.

Om een afspraak te maken kunt u ook het formulier op deze pagina invullen. Uw afspraakverzoek nemen wij in behandeling en de bevestiging volgt zo snel mogelijk. Let op: Pas na onze bevestiging is uw afspraak definitief gepland.

Annuleren of verzetten van afspraken kan tot 24 uur van tevoren en uitsluitend telefonisch. Buiten openingstijden kunt u ons antwoordapparaat inspreken. Afspraken die niet tijdig worden afgezegd, worden in rekening gebracht.

Indien u een vraag heeft klikt u hier.

  1. legitimatiebewijs
  2. zorgverzekeringspas
  3. grote (bad)handdoek
  4. evt. verwijsbrief van uw arts

Als u voor uw afspraak komt, hoeft u zich niet te melden en kunt u plaats nemen in de wachtruimte. De fysiotherapeut haalt u op voor uw behandeling op het afgesproken tijdstip.

Kolijn fysiotherapie heeft twee vestigingen. In de mail die wij gestuurd hebben staat bij welke locatie u moet zijn. U hoeft zich niet te melden, maar kunt direct plaatsnemen in de wachtruimte. De fysiotherapeut haalt u op voor uw behandeling op het afgesproken tijdstip.

Bij uw eerste afspraak vormt uw fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten, door u eerst wat vragen te stellen en te onderzoeken. In sommige gevallen maken wij gebruik van echografie (echoscopie) bij het onderzoek. Musculoskeletale echografie geeft de fysiotherapeut met behulp van moderne technologie een goed beeld van botten, spieren en pezen, zodat er een nog betere diagnose kan worden gesteld. Op basis van het onderzoek kan uw fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Dat kan ook bestaan uit oefeningen. Uw behandelplan is een stukje maatwerk, omdat elk lichaam nu eenmaal verschillend is.

Wij vragen u een toestemmingsformulier te ondertekenen waarmee u instemt met de voorgestelde behandeling en enkele andere belangrijke voorwaarden voor uw behandeling.

Tegenwoordig heeft u geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. U kunt dus direct bij ons een afspraak maken. Mocht u wel verwezen zijn, neemt u dan s.v.p. uw verwijsbrief mee?

Kolijn Fysiotherapie heeft met alle zorgverzekeraars een overeenkomst en uw behandeling wordt in veel gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed. De vergoeding is van veel factoren afhankelijk, met name van de vraag of en hoe u aanvullend bent verzekerd. Wij raden u aan dit voordat u ons bezoekt, na te kijken in uw zorgpolis of contact op te nemen met u zorgverzekeraar. U bent zelf verantwoordelijk voor het nagaan wat er vanuit uw polis wordt vergoed. Indien uw behandeling niet wordt vergoed door uw zorgverzekeraar, ontvangt u een rekening van de praktijk voor uw behandeling.

Shockwave therapie is een erkende verbijzondering binnen de fysiotherapie en wordt vergoed uit uw fysiotherapie vergoeding in de aanvullende zorgverzekering. U dient dus wel aanvullend verzekerd te zijn voor fysiotherapie.

Hebt u een vraag of wilt u advies van een fysiotherapeut? Wij geven gratis telefonisch advies bij zowel acute als aanhoudende klachten. Laat uw gegevens achter op onze contact pagina en wij bellen u zo snel mogelijk terug!

Afspraakverzoek indienen

Met het afspraakformulier op de website kunt u ons vragen stellen of een afspraakverzoek indienden. Hiervoor gebruiken wij uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Na het verwerken van uw vraag of afspraakverzoek vernietigen wij uw contactgegevens.

  • DD slash MM slash JJJJ
  • :
  • Wij nemen contact op om uw afspraak te bevestigen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?