Algemene fysiotherapie

Voor algemene fysiotherapie bent u bij Kolijn Fysiotherapie aan het goede adres! Wij zijn een jonge praktijk in Voorschoten met een team van vier fysiotherapeuten, een manueel therapeut en verschillende specialisatiesshockwave therapie en echografie. Daarnaast bieden wij diverse beweeg-en oefenprogramma’s aan, onder meer voor hart-long-vaatpatiënten, post-Corona patiënten, diabetici en etalagebenen (Claudicatio). We beschikken over een moderne oefenzaal.

Uw eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak vormen wij een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten. We beginnen met u een paar vragen te stellen en u te onderzoeken. In sommige gevallen maken wij – als één van de weinige fysiotherapie praktijken in Voorschoten- gebruik van echografie bij het onderzoek. Musculoskeletale echografie (echoscopie) geeft ons dankzij moderne technologie en onze gespecialiseerde opleiding een goed beeld van botten, spieren en pezen, zodat we een nog betere diagnose kunnen stellen. Op basis van het onderzoek kunnen wij vervolgens samen met u een behandelplan opstellen. Dit is een stukje maatwerk wat dus per patiënt zal verschillen.

Uw fysiotherapeutische behandeling

De fysiotherapeuten van Kolijn Fysiotherapie werken met de kennis uit de wetenschappelijke richtlijnen die door het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie zijn opgesteld voor diverse aandoeningen. Deze richtlijnen vormen een goede basis, maar aangezien elk mens weer anders is zal de toepassing door uw fysiotherapeut per patiënt worden bepaald. Een reguliere behandeling duurt 20-25 minuten. Indien u niet in de mogelijkheid bent om naar onze praktijk te komen kan één van onze fysiotherapeuten naar u toekomen. Als u voor de eerste keer komt, hoeft u zich niet te melden bij een receptie. U kunt gewoon plaats nemen in onze wachtruimte en de fysiotherapeut komt u halen op het afgesproken tijdstip.

Wat mee te nemen?

Breng alstublieft uw identiteitsbewijs en uw zorgpas of polisnummer mee. U bent van harte welkom zonder verwijzing van een arts, maar als u bent doorverwezen door een arts neem dan alstublieft ook uw verwijsbrief mee. Wij stellen het op prijs als u ook een badhanddoek meebrengt!

De basistechnieken en behandelmogelijkheden zullen hieronder worden toegelicht.  Voor meer informatie over de diverse expertises binnen het team fysiotherapie van Kolijn Fysiotherapie of als u andere vragen heeft kunt u natuurlijk ook een e mail sturen of even bellen.

Oefentherapie

Oefentherapie of medische trainingstherapie, is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Door middel van oefeningen wordt de beweeglijkheid van een gewricht weer vergroot, worden spieren weer sterker gemaakt en wordt uw belastbaarheid vergroot. De fysiotherapeut kan besluiten samen met u naar onze oefenzaal te gaan, oefeningen voor thuis mee te geven of een beweegprogramma voor u te ontwikkelen dat u in de oefenzaal kunt volgen. De oefeningen worden uiteraard altijd toegespitst op uw individuele situatie en mogelijkheden. Het doel van de oefeningen is ervoor te zorgen dat u weer vertrouwen krijgt in uw lichaam en u zich zo goed mogelijk bewust wordt van de juiste manier van bewegen.

Mobilisatietechnieken

Door diverse mobilisatietechnieken kan de fysiotherapeut en/of manueel therapeut er voor zorgen dat een gewricht of een regio van het lichaam weer meer beweeglijkheid krijgt.

Advies en voorlichting

Onze therapeuten geven u ook voorlichting en advies over uw lichamelijke klacht. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is om te doen en wat problemen veroorzaakt zodat we herhaling of verergering van uw klachten voorkomen. Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen en pijnvrij kunt bewegen. Het is vaak wel belangrijk dat u zelf actief meewerkt aan het verminderen van uw klachten door de geadviseerde oefeningen te doen. Of een beweegprogramma te volgen, aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Dan bent u snel weer in beweging!

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?