Hart-Vaat-Long-fysiotherapie

Hart-, Vaat- en Long-fysiotherapie

Hart- en vaatziekten en ziekten van de longen en luchtwegen komen veel voor. Er zijn veel verschillende aandoeningen aan het hart of  de longen maar in vrijwel alle gevallen is er sprake van grote gevolgen voor de kwaliteit van leven en voor het aantal gezonde levensjaren. Hart-en longziekten zijn dan ook twee van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat Hart-vaat en long fysiotherapie heel belangrijk is voor mensen met bijvoorbeeld hartfalen en COPD (chronische aandoening van de luchtwegen). De fysiotherapeut die gespecialiseerd is in deskundige begeleiding en training van deze patiënten  is opgeleid om u te helpen. Onder andere bij het op peil brengen of verbeteren van uw conditie door oefeningen en/of het aanleren van ademtechnieken en –tempo. Door de oefeningen krijgt u meer controle over uw lichaam en leert u beter omgaan met uw aandoening. Fysiotherapie helpt u om uw levensgewoontes en levensstijl positief te veranderen. Na behandeling kunt u de oefeningen en uw conditie op peil houden door deel te nemen aan de oefenprogramma’s van Kolijn Fysiotherapie.

Aangesloten bij Vereniging voor Hart-, Vaat,- en Long-fysiotherapie (VHVL) en Chronisch ZorgNet

Rosalie Verlint-Kolijn heeft een jarenlange ervaring met de begeleiding van hart- en COPD patiënten bij het Rijnlands Revalidatiecentrum.

Kolijn Fysiotherapie & Shockwavepraktijk is aangesloten bij de de Vereniging voor Hart-, Vaat- en Longaandoeningen en bij Chronisch ZorgNet. De VHVL is de erkende vereniging voor fysiotherapeuten die werkzaam zijn in het domein van de hart-, vaat- en longfysiotherapie. De hart-, vaat- en longfysiotherapeuten werken nauw met elkaar samen, maar ook met artsen en verpleegkundigen en hebben kennis van elkaars vakgebied. De Vereniging voor Hart-, Vaat,- en Longfysiotherapie (VHVL) is al 25 jaar dé beroepsinhoudelijke vereniging voor hart-, vaat, en longfysiotherapie. Meer informatie vindt u op de website van de VHVL.

Kolijn Fysiotherapie is ook aangesloten bij Chronisch ZorgNet,  het landelijke netwerk van gespecialiseerde therapeuten die beweegtherapie en leefstijlbegeleiding bieden aan mensen met chronische aandoeningen. Deelnemen aan het netwerk betekent dat de praktijk voldoet aan kwaliteitseisen, zodat transparante en hoogwaardige patiëntenzorg is geborgd. Oefen- en fysiotherapeuten die lid zijn van Chronisch ZorgNet zijn extra bijgeschoold. Chronisch ZorgNet heeft de laatste jaren gebouwd aan een landelijk netwerk van bijna 2800 therapeuten die speciaal getraind zijn in het begeleiden van mensen met chronische aandoeningen zoals perifeer arterieel vaatlijden (etalagebenen), COPD, astma en hartaandoeningen.

Maak nu een afspraak

Via ons contactformulier of telefonisch via 071 – 542 8 999

Wij onderscheiden ons door een vriendelijke sfeer, betrokkenheid, zorg én vakkennis op het hoogste niveau!

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?