Voorzorgsmaatregelen Corona Virus (2)

Voorzorgsmaatregelen Corona Virus (2)

De praktijk blijft geopend om noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te bieden.

Kolijn Fysiotherapie vindt het belangrijk om de noodzakelijke fysiotherapeutische zorg te blijven aanbieden. Wij hanteren de laatste richtlijnen vanuit het RIVM en de adviezen vanuit onze beroepsvereniging om de continuïteit van zorg te waarborgen. Wij kunnen u garanderen dat wij de ontwikkelingen nauwlettend volgen en ons beleid dagelijks aanpassen.

De niet kwetsbare patiënten kunnen nog in de praktijk behandeld worden. Nieuwe patiënten die zorg nodig hebben, kunnen contact opnemen via 071- 54 28 999.

We vragen u vriendelijk de praktijk niet te bezoeken en uw afspraak uit te stellen (totdat u 24 uur klachtenvrij bent) wanneer u last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn en/of koorts.

Hoog risico groep

Mensen boven de 70 jaar en/of met onderliggende aandoeningen zoals COPD, hartaandoeningen en/of diabetes worden door ons benaderd om te zoeken naar een alternatief voor het aan huisbezoek of het fysieke consult. Bent u nog geen patiënt bij ons en valt u in deze groep en heeft u toch zorg nodig? Neem dan contact op met de praktijk voor het maken van een afspraak voor een telefonisch consult.

Alternatieve zorg

Wij bieden op dit moment filmpjes met oefeningen, video- en telefonische consulten aan. Wanneer u hier een afspraak voor wilt maken of uw afspraak op de praktijk wilt omzetten in een videoconsult, kunt u bellen naar 071- 54 28 999 en dit doorgeven aan de telefoniste.

Maatregelen voor oefengroepen

Alle oefengroepen zijn stilgelegd tot tenminste 6 april. De looptijd van uw abonnement of strippenkaart is voor dezelfde periode opgeschort. Wij hebben videofilmpjes opgenomen met oefeningen per lichaamsregio waarmee u thuis in beweging kunt blijven. U vindt deze filmpjes via de volgende links van Youtube;

https://youtu.be/gSSZRRxhwMQ (kuiten rekken & versterken)

https://youtu.be/kZLllYFFqKY (knie oefeningen)

https://youtu.be/8hcEG2-W0Ko (lage rug stabiliteit)

https://youtu.be/FSbCECiY4Bo (bureau oefeningen)

https://youtu.be/kuf44W-QbfQ (bovenrug & nek)

https://youtu.be/O2y22EdX-2A (achilles & hielklachten)

https://youtu.be/HB5fFRkU_F0 (heup)

Tevens worden ze nog geplaatst op onze Facebook Pagina en website.

Hygiëne in de praktijk

Voor iedereen in de praktijk blijft gelden:

  • Schud geen handen
  • Was je handen voor en na iedere behandeling minimaal 30 seconden met zeep en droog ze met papieren doeken. Lees hiervoor de instructie handen wassen.
  • Hoest of nies in je elleboog of gebruik papieren zakdoekjes
  • Wrijf niet in je ogen
  • Alle apparaten worden na ieder gebruik gereinigd.
  • In de praktijk wordt extra schoongemaakt.

Afzeggen afspraak

Wij roepen iedereen met een geplande afspraak op ons tijdig te benaderen als zij/hij gezien de situatie niet of later wenst te komen. Wij hebben hier uiteraard begrip voor.

 

 

 

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?