Multipele Sclerose (MS)

Bent u MS patiënt? Dan kan ons oefenprogramma u helpen bij:

het verminderen van spierstijfheid en spasticiteit,

verbetering van uw balans,

uw conditie en spierkracht te behouden,

behoud van goede ademhaling,

uw spieren en gewrichten bewegelijk te houden,

de keuze van hulpmiddelen 

 

 

Ondanks alle klachten die MS patiënten doorgaans ervaren is het goed om te regelmatig te blijven bewegen. Niet alleen voor het behoud van spierfuncties, maar ook om een gezond en fit gevoel te houden. Bewegen kan de voortgang van MS helaas niet stoppen, maar wel beperken! Ons oefenprogramma onder leiding van een fysiotherapeut kan daarbij helpen. Wij geven de training wekelijks in kleine groepjes van maximaal 3 patiënten in onze eigen trainingszaal.

Fysiotherapie en MS

Onze fysiotherapeut adviseert wat voor u de geschikte manieren zijn om te bewegen en actief te blijven. In de oefentherapie worden met name de handelingen geoefend waar u moeite mee heeft. Of er wordt extra aandacht besteed aan de spieren die het meeste pijn veroorzaken. Daar hoort ook advies bij over hoe, of in welke houdingen, u het beste kunt staan en liggen. De fysiotherapeut kan oefeningen met u doen en oefeningen voor thuis meegeven. Tegelijkertijd waakt de fysiotherapeut ervoor dat de oefeningen niet extreem vermoeiend voor u zijn.

U kunt trainen in gemakkelijk zittende kleding en schoenen in de trainingszaal van Kolijn Fysiotherapie, in het Gezondheidscentrum aan de Professor van der Waalslaan 25 in Voorschoten. Voor uw persoonlijke eigendommen is een een afsluitbaar kastje aanwezig.

Onze therapeut is aangesloten bij MS ZorgNederland, een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met multiple sclerose en hun naasten.

Maak nu een afspraak

Via ons contactformulier of telefonisch via 071 – 542 8 999

Wij onderscheiden ons door een vriendelijke sfeer, betrokkenheid, zorg én vakkennis op het hoogste niveau!

Kunnen wij u helpen snel weer goed en pijnvrij te bewegen?